ønsker du å bli utøver?

Synes du båtsport høres morsomt ut, men har mange spørsmål knyttet til dette?

Her er svar på noen av de vanligste spørsmålene:

Er det mulig å prøve en gang uten å først å kjøpe egen båt/utstyr?
Ja, I Klubben har vi en egen båt (GT-30) som du kan få prøve deg i på spesielle «kom og prøv dager». Send en epost til jarlehagane@gmail.com for å høre når disse dagene arrangeres.

 

Er det ikke en forferdelig kostbar idrett?
Båtsport er ikke av de billigste idrettene, men kostnadene er mye mindre enn hva man skulle tro. En komplett «race-ready», brukt rigg i de minste klassene koster under Kr 50.000,- inkludert personlig sikkerhetsutstyr. Det er et bruktmarked for riggene og hvis du ønsker å gi deg eller gå opp en klasse, får du omtrent det samme for riggen når du selger den.

I tillegg trenger du et medlemskap i klubben og utøverlisens i NMF. Det er ingen treningsavgifter som mange andre idretter har. Ønsker du å delta i offisielle konkurranser, er det en påmeldingsavgift – ofte er den Kr 500,- pr arrangement for de minste klassene.

 

Må foreldre være mekanikere for at dette skal fungere?
Nei, det er absolutt ikke nødvendig. I båtsporten hjelper vi hverandre hvis vi har tekniske problemer. Motorene er også enklere enn de var tidligere. Med noen få unntak kjører de aller fleste klassene kjører med robuste, enkle, standard 4-taktsmotorer. Tiden med «blodtrimma» motorer som skjærte seg hvert andre race er forbi. I dag handler det mest om preventivt vedlikehold. Vi anbefaler at du som utøver lærer deg dette selv – du trenger foreldre til å frakte båten til konkurranser, bidra til driftsbudsjettet og som heiagjeng.

 

Dette skjønte jeg ikke noe av – hva gjør jeg?
Ta kontakt med enten Svein Henriksen på svein@pks.no eller Jarle Hagane på jarlehagane@hotmail.com så hjelper vi deg/dere !