offshore

Offshore er betegnelsen på båtklasser som konkurrerer på bane over en lengere distanse. Offshore likner litt på Rally med bil, der man stiller krav til navigering, og alltid er to i båten.

Den mest «vanlige» klassen som kjøres i Norge er Offshore 3 – klassene 3J, 3A, 3B, 3X, 3C og 3D. De minste klassene har 60 HK og gjør ca 50 knop, mens den største klassen har 400 hk og gjør ca 100 knop.

Banelengden varierer fra klasse til klasse – fra ca 35 nautiske mil og opp til 80 nautiske mil. En konkurranse tar typisk 50-60 min, men det kan variere utfra vær-og føreforhold.

Man kan kjøre i Offshore 3J fra man er 13 år, mens de større klassene må du vente til du er fylt 16 år. Det er også visse krav til å ha fullført race i mindre båtklasser, før du kan delta i de større klassene

Offshore har tradisjonelt vært den klassen som har vært mest populær i TRK, og kanskje de de fleste forbinder med båtrace i Tvedestrand. Klubben har fostret mange Verdensmestere og Europamestere opp igjennom årene – og mange har vunnet flere av disse titlene.